138 poze   11802 vizite

IEPURI URIAS GERMAN

Iepurașii au rămas o amintire frumoasa!!!
fem.un an ex.OLARU
fem.un an ex.OLARU
---
---
fem.10 luni
fem.10 luni
adapostul iepurasilor
adapostul iepurasilor

Comentarii album • 102
Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
sylvyu09 23 martie 2015  
ff!
Raportează
UriasulGerman 23 martie 2015  
Felicitari
Raportează
ionutk 27 aprilie 2013  
sa va traiasca
Raportează
EduardBotosani 30 martie 2013  
de calitate !
Raportează
stefan98g 19 februarie 2013  
superbi
Raportează
alexandrustanciu 19 februarie 2013  
sa va traiasca
cu stima
Raportează
dragos10 3 februarie 2013  
Frumoase exemplare succes
Raportează
mariustarta 13 ianuarie 2013  
F.FRUMOASA FEMELA DIN PRIMELE POZE....
Raportează
mihaipastean 13 ianuarie 2013  
FRUMOSI SA AVETI NOROC LA EI,SANATATE NUMAI BINE!!!
Raportează
ClubIepuriGalati 11 ianuarie 2013  
Criterii de achiziție a iepurilor de concurs
.
1. STAREA DE SĂNĂTATE și ÎNTREȚINERE
- întreținerea și sănătatea se observă destul de ușor, dacă blănița e strălucitoare, dacă iepurele e curat, dacă musculatura e bine dezvoltată, dacă are greutatea conformă cu vârsta . Dezvoltarea musculaturii se observă cu ochiul liber și prin atigere pe spate . Starea sănătății se verifică la achiziție, prin controlul nasului, urechilor, organelor genitale , pentru a observa eventualele nereguli minore sau majore .
Vârsta poate fi atestată pe baza certificatului de origine emis de o asociație - tatuajul trebuie să fie conform certificatului .
După achiziție, obligatoriu SE VOR IMPUNE MĂSURI DE BIOSECURITATE, iepurele respectiv va sta o perioadă de circa 3 săptămâni în CARANTINĂ, adică separat de incinta efectivului, pentru a nu propaga eventuale maladii în stare de latență .
În acest timp se va observa și se vor trata eventualele afecțiuni OBSERVATE.

2. CERTIFICAREA- este un criteriu important pentru iepurii de rasă .
Faptul că primiți un certificat de origine înseamnă că iepurele respectiv este înregistrat într-un registru genealogic, că cineva vă poate confirma acest lucru, și că acel iepure este luat în evidența unei asociații de crescători, iar proprietarul este membru al unei asociații de crescători.
Acest lucru poate reprezenta o garanție pentru iepurele respectiv, în sensul că este de rasă pură și are vaccinările făcute.
Dacă iepurele este doar tatuat, și nu are actul de identitate, adică acel certificat de origine în care sunt trecute datele și avizele medicului veterinar, înseamnă că ceva nu e în regulă . Undeva e șubred ceva .
Este bine ca la achiziționarea sau la înstrăinarea unui iepure de rasă să cereți sau să dați acest certificat de origine, mai ales dacă iepurele respectiv este destinat reproducției !
Certificatele de origine - pentru iepuri fiind emise de asociații, cu personalitate juridică, având stampila rotundă pe ele și semnăturile, sunt acte cu valoare juridică - oficiale .
Certificatele de origine atestă în același timp:

a. Identitatea iepurelui, prin tatuaj,
b. Proprietarul iepurelui (crescătoria unde s-a născut), și adresa lui.
c. Ascendența pe linie paternă și maternă, dacă se cunoaște ;
c. Expertiza sanitară - doar pentru vaccinare - cu parafa și semnătura doctorului veterinar
d. Performațele iepurelui și ale părinților - Participarea la expoziții atestată tot de responsabilul registrului genealogic și ștampila asociației sau clubului
e. Asociația emitentă - înscrisă în antet pe prima pagină - tot cu ștampila rotundă.

3. VACCINAREA dacă iepurele a fost vaccinat sau nu - vaccinarea iepurilor se face la o vârstă minimă de 6 săptămâni, cu condiția ca puii să fie bine alăptați, și să aibă măcar 1 kg ca greutate, astfel va suporta bine vaccinul . Vaccinarea este urmată de revaccinare, după alte 3 săptămâni sau 1 lună de la primul rapel . Înscrierea vaccinării trebuie să fie însoțită pe certificatul de origine de parafa și semnătura medicului veterinar care a făcut vaccinul sau sub îndrumarea căruia s-au vaccinat iepurii .
- Așadar achiziția unui iepure de face de la vârsta de 2 luni și jumate minim, dacă nu-l luați cu certificat ștampilat, nu puteți fi sigur că e vaccinat, doar pe vorbe . Cei care afirmă că au vaccinat și dau iepuri de 6 săptămâni, nu respectă aceste reguli .
.
4. CALITATEA - PEDIGREE, ascendența atestată cu CERTIFICAT DE ORIGINE ...ștampilat de Asociația emitentă
- genealogia e foarte importantă - e un criteriu care face diferența la prețul animalului .
Genealogia poate arăta apartenența animalului la o anumită linie, care prezintă anumite caractere proieminente care au constituit baza selecției pentru realizarea acelei linii, fie ea de masculi, fie ea de femele . Dacă componeții anumitor linii, au obținut rezultate în compețiții atunci valoarea lor crește.
Rezultatele obținute de iepurii de concurs se pot găsi în cataloagele expozițiilor organizate de cluburi, sau a expozițiilor naționale. Aceste cataloage sunt expuse chiar on line pe internat.
Achiziția se poate face și pentru a combina două linii foarte bune, sau pentru a constitui un nucleu (matcă) cu componenți din linii diferite . Crescătorii de elită urmăresc anumite caractere proieminente din anumite linii .
Mulți crescători de elită fac achiziții din străinătate, din țări cu tradiție în creșterea iepurilor, și de la crescători care au obținut rezultate foarte bune. Achizițiile din străinătate pot varia între sume cuprinse între 50 - 200 de euro, depinde de rasă, vârstă, și performanțe .
.
5. CONFORMITATEA CU STANDARDUL RASEI - criteriu foarte important
- acest lucru se observă și se analizează, fiecare știe ce urmărește să cumpere - standardul trebuie cunoscut mai ales de membrii asociațiilor de crescători.
Trebuie menționat că standardul este o descriere generală valabilă pentru o rasă - însă diversitatea animalelor este foarte mare, de obicei exemplarele declarate aparținând anumitor linii, deținute de crescători renumiți și foate experimentați, întrunesc cele mai multe criterii de concordanță cu standardul . Diversitatea mare de linii este normală și ea se datorează variabilității largi și incrucișărilor , fenomenului de heterozis.
.
6. PERFORMANȚE OBȚINUTE...în concursuri, expoziții.. - acest criteriu face diferența la preț, sau ar trebui să facă diferența la preț .
- dacă a participat în concursuri și a fost evaluat, are o calitate demonstrată care face diferența la preț , în funcție de clasificare expoziției și de punctajul obținut ;
Punctajul obținut reflectă evaluarea privind conformitatea cu standardul, cu cât punctajul este mai mare și are calificative bune, foarte bune, remarcabile sau excepționale cu atât iepurele este mai valoros . Dacă iepurele a obținut performanța într-o expoziție județeană locală sau a obținut performanța într-o expoziție națională, sau europeană, unde au existat competitori valoroși sau unde au arbitrat arbitri internaționali.
Deja dacă părinții au trecut prin competiții și au fost evaluați, însemnă că acele animale sau puii lor sunt recunoscute a fi de rasă pură și cu perspective pentru performanță. Puii, de asemenea, vor avea încărcătura genetică a părinților, dar aceasta trebuie demonstrată prin certificatul de origine la rubricile respective.
.
7. TATUAJUL - Iepurii tatuați trebuie să fie însoțiți de certificatul de origine, emis de asociație . Ei se pot identifica oricând , pot participa la expoziții DOAR DACĂ AU ȘI CERTIFICATUL de ORIGINE EMIS DE ASOCIAȚIE CU ȘTAMPILA Clubului și a Responsabilului de Registru genealogic .
- fiind tatuați însemnă un plus important în evaluare și identificare.

8. GREUTATEA și VÂRSTA - Este un criteriu care are o importanță deosebită - mai ales la pui și tineret, dar și la adulți - aprecierea se poate face cu atât mai bine dacă iepurele este tatuat, deci i se poate determina vârsta - iar după vârsta lui trebuie să aibă o anumită greutate corespunzătoare vârstei și rasei respective . În literatura de specialitate sunt date despre evoluția greutății cu vârsta la majoritatea raselor de iepuri.
.
9. PREȚUL - este important, prețul înglobează toate celelalte aspecte prezentate, dacă aspectele cum sunt sănătatea, vaccinurile, performanțele obținute, genealogia - sunt satisfăcute atunci și prețul va fi pe măsură .
Însemnă că vă orientați după calitate .
Dacă prețul va fi scăzut trebuie să vă puneți întrebarea : de ce iepurele este vândut așa de ieftin ?
Depinde ce vă doriți dumneavoastră să achiziționați ...iepuri de concurs și reproducție, sau iepuri pentru carne și sacrificat .

10 . IEPURII bineînțeles SE POT FACE ȘI CADOU !
Raportează
ADRIANOLARU 6 ianuarie 2013  
Salut!Frumosi,bafta in 2013!
Raportează
ion1 16 noiembrie 2012  
superrrrrrrrrr
Raportează
ionutk 1 septembrie 2012  
foarte frumosi
sa va traiasca
Raportează
gabritzio 6 iunie 2012  
frumosi! ceva poze din 2012? stima!
Raportează
mig81 6 iunie 2012  
vor veni si poze noi.
stima
Raportează
bobocdaniel 21 aprilie 2012  
am m de vanzare
Raportează
ionalin 19 aprilie 2012  
Cu intirziere multumesc pentru mesajul de Pasti si numai urari de bine, am fost de serviciu cea mai lunga noapte si aglomerata Alin.
Raportează
anonim
calinvenin 10 aprilie 2012  
superbi,tot respectul!
Raportează
ionalin 4 aprilie 2012  
ce sa mai zic foarte frumosi asa da urechi,frumoase exemplare sa va traiasca ,si la cit mai multe monte.
Raportează
vasilemures 12 martie 2012  
f frumosi
Raportează
calincseh 2 martie 2012  
f.frumoși
Raportează
ovidiuoana70 19 februarie 2012  
SUPERBI
Raportează
UTzZzU 12 februarie 2012  
superby
ofer mascul de urias german si californian pt monta pt inf 0757578335 sau pe pag mea
Raportează
SorinPanait 6 februarie 2012  
ffrrr
Raportează
ancutaadrian 10 ianuarie 2012  
frum.sa ti traiasca
Raportează
mig81 10 ianuarie 2012  
ms
Raportează
ancutaadrian 10 ianuarie 2012  
daca are 10kg vin sa iau pui
Raportează
dragosade 8 ianuarie 2012  
ff sa va traiasca
Raportează
alex1985 8 ianuarie 2012  
frumosi sa-ti traiasca!!!
Raportează
ilyeniga 3 ianuarie 2012  
Frumosi :) !
Raportează
geograful 18 decembrie 2011  
frumoase exemplare! sanatate maxima!
Raportează
ionutk 16 decembrie 2011  
f frumosi11!!sa va traiasca
Raportează
mig81 17 decembrie 2011  
multumesc
Raportează
sucleaiepuri 12 decembrie 2011  
FFFRUMOSI,SUCCES
Raportează
mig81 12 decembrie 2011  
multumesc la fel...
Raportează
mitut1 9 decembrie 2011  
ff bafta.
Raportează
anonim
sever 69 29 noiembrie 2011  
fffrrruuummmoosss
Raportează
AdyGL 27 noiembrie 2011  
Frumosi iepuri si bun vin ! Prietenii stiu de ce ! :))
Raportează
flaviu 22 noiembrie 2011  
foarte frumosi
Raportează
haripredescu 20 noiembrie 2011  
foarte frumosi
Raportează
mariustarta 18 noiembrie 2011  
F.FRUMOSI....
Raportează
flaviuvaida 11 noiembrie 2011  
multumesc pt.comentariu, ai iepuri frumosi!
Raportează
enciu 9 noiembrie 2011  
f.frumosi.sa va traiasca.
Raportează
cata93 13 octombrie 2011  
ff frumosi
!!!
Raportează
ilyeniga 3 octombrie 2011  
foarte frumosi...
Raportează
danciualin 6 iulie 2011  
fff
Raportează
cata93 5 iulie 2011  
f frumosi!!!
Raportează
anonim
Emyl07 5 iulie 2011  
exemplare superbe sa va trayask!!!
Raportează
rauul 5 iunie 2011  
ff frumosi toti
Raportează
alin13 29 aprilie 2011  
frumosi sa-ti traiasca si succes la pui
Raportează
cata93 17 aprilie 2011  
sa va traiasca
Raportează
sucleaiepuri 15 aprilie 2011  
fff frumosi,sa-ti traiasca
Raportează
Zapartan 13 aprilie 2011  
frumosi sati traiasca
Raportează
adrianborcea 9 aprilie 2011  
Superbi!
Raportează
floringiusca 30 martie 2011  
frumosi foc,sa-ti traiasca si mult noroc la puisori.
Raportează
zoli17 16 martie 2011  
Frumosi uriasi.Noroc.
Raportează
puscasu 25 februarie 2011  
fff
Raportează
doru34 24 februarie 2011  
DEOSEBITI, TOTI IEPURII
MULT SUCCES IN CONTINUARE
CU RESPECT
===DORU===
Raportează
adrianborcea 16 februarie 2011  
Foarte frumosi sã va traiasca.succes in continuare.va salut adrian.
Raportează
AdrianTurda 16 februarie 2011  
frumosi....
ai gemela de urias german pe negru de vanzare ???
Raportează
Pompieru 15 februarie 2011  
FRUMOSI
Raportează
VladNechita 30 ianuarie 2011  
ff frumosi sa va traiasca
Raportează
craciunescu 28 ianuarie 2011  
foarte frumosi uriasii-sa-ti traeasaca -vad si limia lui Knoll intre iepurii tai -traian
Raportează
adrianborcea 24 ianuarie 2011  
Extraordinari la cât mai mulţi şi mai frumoşi.adi.
Raportează
jurj 15 ianuarie 2011  
NU AI SI PE GALBEN ,MA INTERESEAZA URIAS GERMAN GALBEN.
Raportează
jurj 13 ianuarie 2011  
FOARTE FRUMOSI,SUCCES
Raportează
Corbu 11 ianuarie 2011  
faini!
Raportează
ovidiuoana70 9 ianuarie 2011  
frumosi sa ti traiasca!!
Raportează
donroberto30 8 ianuarie 2011  
-frumos-mult noroc la ei!
Raportează
mariustarta 3 ianuarie 2011  
f. frumosi toti.....
Raportează
donroberto30 2 ianuarie 2011  
=LA MULTII ANI SI BAFTA IN CONTINUARE!
Raportează
adyradesti 29 decembrie 2010  
frumosi
Raportează
VladNechita 29 decembrie 2010  
ff frumosi sa va taraiasca
Raportează
ferrrer 22 decembrie 2010  
frumoasa femela de la domnul bela am si eu mascul de la el
Raportează
ferrrer 19 decembrie 2010  
superb
Raportează
jugaru 15 decembrie 2010  
foarte frumosi
Raportează
ferrrer 15 decembrie 2010  
FF FRUMOSI
Raportează
adriansigabriela 14 decembrie 2010  
Frumosi! Succes!
Raportează
ion1 6 decembrie 2010  
superbyyyyyyyyyyyy
Raportează
donroberto30 2 decembrie 2010  
-frumosi si bine ingrijit-mult noorc si bafta!~
Raportează
craciunescu 2 decembrie 2010  
foarte frumosi sa-ti traeasca -traian
Raportează
costyk 28 noiembrie 2010  
f frumosi
Raportează
nelutu 30 septembrie 2010  
frumosi sa ti traiasca!!mlta sanatate!
Raportează
ionutk 10 iulie 2010  
superbi sa va traiasca
Raportează
jugaru 21 iunie 2010  
frumosi multa bafta
Raportează
claudiudaniel 16 mai 2010  
felicitari pentru custi
Raportează
harliscaflorin 24 aprilie 2010  
frumoasi urecheatii d.voastra,sa va traiasca
Raportează
lalea 21 aprilie 2010  
super superbi!
Raportează
florin24 15 aprilie 2010  
sa va traisca frumos
Raportează
alecs 10 aprilie 2010  
foarte frumosi...
Raportează
liviudani 3 aprilie 2010  
FFF.FRUMOSI
Raportează
pusky 31 martie 2010  
ffrumosi
Raportează
CrystyanPitesti 28 martie 2010  
Sunt marfa rau in special femela pe gri fier, sa va traiasca!
Raportează
cornell 26 martie 2010  
frumosi
Raportează
mariustarta 25 martie 2010  
frumosi felicitari....
Raportează
ion1 21 martie 2010  
frumosi
Raportează
dado 15 martie 2010  
iepuri buni,conditii deosebite,felicitari
Raportează
ilyeniga 11 martie 2010  
frumos ....succes.........
Raportează
Arrubium 9 martie 2010  
Frumosi si iepurii si casuta lor e frumoasa
Raportează
ion1 6 martie 2010  
faineee
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.